10/3/14

O Δήμος Μεταμόρφωσης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


O Δήμος Μεταμόρφωσης πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Σάββατο 8 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης.
Στην εκδήλωση με θέμα “ Γυναίκα, Πηγή Ζωής...” ομιλήτρια ήταν η κα Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου επίκουρη καθηγήτρια φιλοσοφικής σχολής Αθηνών η οποία ενθουσίασε και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με τις παραπομπές της σε έργα μεγάλων ελλήνων ποιητών που εμπνεύστηκαν από “κάποια γυναίκα” για να δημιουργήσουν και να μεγαλουργήσουν.


Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική επετειακή γιορτή αλλά υπογράμμισε ότι η Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης ευχαρίστησε την κα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου για την εξαιρετική παρουσίαση του θέματος “Η γυναίκα πηγή έμπνευσης των Ελλήνων ποιητών”, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαρία Λυμπέρη για την επιμέλεια της εκδήλωσης, τους χορευτές Κυριάκο Μίχα και Νεφέλη Λαϊνά για την θαυμάσια εκτέλεση του Τάνγκο που “έντυσεμουσικά την ταινία “Άρωμα Γυναίκας”, καθώς και το Μουσικό Συγκρότημα Όναρ που ξεσήκωσε το κοινό με τα τραγούδια του.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα παραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης και τα εγκαίνια της Παράλληλης Ομαδικής Έκθεσης Γυναικών Καλλιτεχνών "ΓΥΝΑΙΚΑ – ΤΕΧΝΗ", που θα διαρκέσει εως το Σάββατο 15 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 18:00 -20:00.
Έργα τους εκθέτουν οι παρακάτω καλλιτέχνιδες:
Γιαννέτα Ασπασία,
Λυκιαρδοπούλου Λίζα,
Μπαλαρή Βασιλική
Παπαγιάννη Σύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου