19/3/14

Ανακοινώνονται οι 10 πρώτοι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Νέας Πορείας



Τζένη Κανελλοπούλου
Η Τζένη Κανελλοπούλου (Ευγενία) γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1979 στην Μεταμόρφωση όπου και μεγάλωσε, έχει καταγωγή από Κύθνο από τον πατέρα της, και από τα Ιωάννινα από τη μητέρα της. Κόρη του Γιάννη Κανελλόπουλου και της Χαρά Κανελλοπούλου, είναι μητέρα ενός κοριτσιού πέντε χρονών. Φοίτησε στο επαγγελματικό λύκειο, είναι τελειόφοιτη πληροφορικής και επαγγελματικού ECDL. Διπλωματούχος κλασσικού χορού. Έχει Παρακολουθήσει εξάμηνο πρόγραμμα λογιστικής. Εργάστηκε για δυόμιση χρόνια σε φαρμακευτική εταιρία , και για τρία χρόνια σε εταιρία στο τμήμα λογιστικής και στο κομμάτι οργάνωσης. Εκλέγει πρόεδρος στο Δ.Σ Συλλόγου Γονέων 7ου νηπιαγωγείου Μεταμόρφωσης το 2013-2014, στη δημοτική επιτροπή παιδείας δήμου Μεταμόρφωσης το 2013-2014, στην ένωση γονέων Μεταμόρφωσης το 2013-2014.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Γεννήθηκα το 1958 στο Σέρβου Γορτηνίας του νομού Αρκαδίας.
Κατοικώ στη Μεταμόρφωση, στα Άσπρα Χώματα από το 1983, είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη.Τελείωσα το Η΄ Εσπερινό Λύκειο Αθηνών.Εργάσθηκα για 10 χρόνια σε φαρμακείο ως βοηθός φαρμακοποιού και για 28 χρόνια στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο ως ηλεκτροδηγός από όπου και συνταξιοδοτήθηκα.Πλέον ως συνταξιούχος είμαι μέλος και πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής του «Σωματείου Συνταξιούχων Η.Σ.Α.Π.» , καθώς και μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» που εκδίδει η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.).

ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Γεννήθηκα στο Ρέθυμνο Κρήτης τον Ιούνιο του 1955. Το 1967 ήρθα στη Μεταμόρφωση και από τότε, εδώ και 46 χρόνια ζω εδώ.
Παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, 35 και 31 χρονών αντίστοιχα. Είμαι συνταξιούχος ΙΚΑ, μετά από 41 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σαν ιδιωτικός υπάλληλος.
Ασχολήθηκα με τον συνδικαλισμό και άφησα πίσω μου τεράστιες κατακτήσεις σαν πρόεδρος επί 28 χρόνια του Σωματείου Εργαζομένων PEPSICO – ΗΒΗ.
Ασχολήθηκα και ασχολούμαι ενεργά με τα πολιτιστικά του τόπου καταγωγής μου εδώ και 30 χρόνια. Τα τελευταία 25 χρόνια, ανήκω ενεργά στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Μεταμόρφωσης. 



Γεώργιος Τασίκας
Κάτοικος της πόλεως μας από το 2002 και δημότης από το 2006.
Τόπος αγαπημένης και αλησμόνητης καταγωγής και γέννησης η Οξύνεια Καλαμπάκας Νομού Τρικάλων 02 Φεβρουαρίου 1969.
Σύζυγος η κ. Φωτεινή Καραδήμα που εργάζεται στο 1ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης και τα τρία παιδιά μας είναι: η Μαρία Τασίκα, φοιτήτρια στο Ε.Κ.ΠΑ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ηρώ Νικολέτα Τασίκα, μαθήτρια στο Λύκειο Μεταμόρφωσης και η Αριάδνη Χριστίνα Τασίκα, μαθήτρια στο 4ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης. 
Εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως νηπιαγωγός από το 2006. Μόνιμος σε δημόσια σχολεία από το 2009.
Από το 1992 μέχρι και το 2009 στέλεχος της μεγαλύτερης ελληνικής αλυσίδας εστιατορίων και καφέ σε θέσεις διοίκησης και εκπαίδευσης προσωπικού, επικοινωνίας, συναλλαγής με τις υπηρεσίες του δημοσίου, διοργάνωσης σεμιναρίων για την επίτευξη οικονομικών στόχων και βελτίωσης ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες.
Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΔΕΞΑΜΕΝΗ» από την επανασύστασή του. Μέλος Συλλόγου Γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου, της Ένωσης Γονέων του Δήμου Μεταμορφώσεως την περίοδο 2011-2013, του Συλλόγου Γονέων 4ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης και Πρόεδρος για την σχολική χρονιά 2013-2014. Μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεταμόρφωσης από την ίδρυσή του και Αντιπρόεδρος στο παρόν Δ.Σ. .
Μέλος του Φιλογυμναστικού Ομίλου Μεταμόρφωσης «ΚΟΤΙΝΟΣ» από το 2009 και Πρόεδρος του σωματείου από το 2012. 

 Στέλιος Μουζάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Συστηματικά ασχολείται με την έρευνα και παρουσίαση βυζαντινών, μεταβυζαντινών μνημείων και χειρογράφων, ενώ παράλληλα ασχολείται και με θέματα του νεοελληνικού λαϊκού πολιτισμού, ιδιαίτερα με την επιτόπια έρευνα ως και την αποκατάσταση παραδοσιακών προβιομηχανικών υδροκίνητων εγκαταστάσεων.
Έχει πλούσιο συγγραφικό και εκδοτικό έργο το οποίο αριθμεί 18 μονογραφίες και πλέον των 240 άρθρων. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και επετηρίδες. Έχει συνεργαστεί σε συλλογικούς τόμους και σε ιστορικά λεξικογραφικά έργα. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις, επιμορφωτικά σεμινάρια ή ομιλίες και έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια με πρωτότυπες εισηγήσεις, επί αντιστοίχων θεμάτων.
Είναι τακτικό μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών ιστορίας, αρχαιολογίας και λαογραφίας όπως στην Εταιρεία Βυζαντινών Σπουδών, στην εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, στην Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, στην Ελληνική Εταιρεία Εθνολογικών Σπουδών, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Αττικών Μελετών, μέλος της The International Molinological Society (TIMS), ιδρυτικό μέλος του Center of Greek-Russian Historical Research (CE.HI.R.), Ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων (ΙτΕΜ), όπου διετέλεσε και πρόεδρος του το 1999-2001, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (TICCIH), κ.ά. .
Διετέλεσε τακτικός συνεργάτης στη Μεγάλη Γενική Εγκυκλοπαίδεια «Υδρία», στο Εγκυκλοπαιδικό Προσωπογραφικό Λεξικό Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού (ΕΠΛΒΙΠ), στο Λεξικό Βυζαντινής Πελοποννήσου (ΛΒΠ),ως και στο περιοδικό «Ιστορικά Θέματα». Έχει συνεργαστεί στην εκπόνηση και ολοκλήρωση διαφόρων ερευνητικών προγραμμάτων όπως μεταξύ άλλων, «Το νερό κινητήρια δύναμη στα παραδοσιακά ενεργειακά συστήματα του Αιγαίου από τη Θράκη ως την Κύπρο» του Υπουργείου Αιγαίου.
Υπήρξε δημιουργός και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Α΄ Συμποσίου Ιστορίας - Λαογραφίας Αττικής (1980).
Για το έργο του έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις και βραβεία.



 
ΦΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ – ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
Γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στην Μεταμόρφωση. Τελειόφοιτη της σχολής λογιστών και γραμματέων. Έπειτα από παρακολούθηση σεμιναρίων οικονομικού και ασφαλιστικού περιεχομένου, εργάστηκε στη Εθνική ασφαλιστική ως ασφαλιστική σύμβουλος.
Παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο και μητέρα δύο παιδιών. Έπειτα από την εξειδίκευση της στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και στην φωτογραφία εργάζεται στην προσωπική τους επιχείρηση είκοσι και πλέον χρόνια.






Χαρίκλεια (Χαρά) Κοντοσώρου 
Γεννήθηκε το 1979. Ζει και εργάζεται στη Μεταμόρφωση και, ως απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ασκεί το επάγγελμα της φιλολόγου σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης με παράλληλη συγγραφική δραστηριότητα. Έχει επιμορφωθεί σε ζητήματα μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, προγραμμάτων εξ αποστάσεως μάθησης και έχει ασχοληθεί με τη διαχείριση πολιτιστικών χώρων. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά). Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την παράταξη «Νέα Πορεία» και εξελέγη δημοτική σύμβουλος Μεταμόρφωσης. Στη μέχρι τώρα θητεία της έχει διατελέσει Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Οργανισμού, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και σε αρκετές ακόμη δημοτικές επιτροπές. Ως Εντεταλμένη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης πρωτοστάτησε στην επαναλειτουργία της (2012), την ενέταξε στο δίκτυο βιβλιοθηκών Future Library, συνδέοντάς τη με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και έκτοτε έχει διοργανώσει πάνω από 70 δράσεις για τα μέλη-δημότες, που σήμερα ξεπερνούν τους 750. Το 2013 ανέλαβε, ως επικεφαλής ομάδας εθελοντών, την έκδοση της πολιτιστικής εφημερίδας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την επωνυμία «ΚΟΥΚΟΥ-ΒΑ».

 
Ιωάννης Ανδρεάδης
Εμπορικός Διευθυντής στην εταιρεία Pet Plus ΑΒΕΕ ενώ με μια μικρή ομάδα συνεργατών έχουν ξεκινήσει την συμβουλευτική επιχειρηματική πρωτοβουλία Task Force Empathy.
Γεννήθηκε το 1969 στη Νέα Ιωνία Αττικής. Το 2002 εγκαταστάθηκε στην Μεταμόρφωση Αττικής οπού διαμένει μέχρι σήμερα. Είναι έγγαμος με τη Ελένη Τσιούλου.
Είναι κάτοχος DMS από το ISMM/UK , MBA Μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκησή επιχειρήσεων από το KENT/UK , Μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης στο Financial Management από το Εθνικό &Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης “Certificate” στο Financial Markets από το Yale University των Η.Π.Α.
Είναι απόφοιτός της Πολιτική Σκέψης από το Ίδρυμα Friedrich Naumann , πιστοποιημένου προγράμματος (Certificate) στην Κριτική Σκέψη στις παγκόσμιες προκλήσεις από το University of Edinburgh και συμμετέχων σε Μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2014 με γνωστικό αντικείμενο “Δικαιοσύνη” “Justice” στο Πανεπιστήμιο Harvard των Η.Π.Α. Επίσης είναι Αρθρογράφος –Συνεργάτης στο κλαδικό περιοδικό Pets Today και τακτικό μέλος της ΕΕΔΕ –Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΕΙΜ – Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ, μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και της Ευρωπαϊκής Έκφρασης .

 
Αντώνης Καλαφάτης-Ματθαίος

Γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1971. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία. Διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα και τη Μεταμόρφωση. Είναι παντρεμένος με την Πνευμονολόγο Έλενα Χρυσικοπούλου και έχει δύο κόρες, την Καλλιόπη και τη Ζωή. Τα τελευταία 15 χρόνια ζει στη Μεταμόρφωση.


Μαρία Λυμπέρη 
Η Μαρία Δ. Λυμπέρη είναι Δικηγόρος  στον Άρειο Πάγο, με μακρόχρονη εμπειρία σε υποθέσεις ιδιωτών και Νομική Σύμβουλος Εταιρειών και Επιχειρήσεων .Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος Συλλόγων, Πρόεδρος του  ΝΠΔΔ Ενιαίας  Σχολικής Επιτροπής, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών  Υποθέσεων Ο.Τ.Α, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου ΣΥΝΠΑ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ),Υπεύθυνη Κέντρου Δια Βίου Μάθησης , Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Ασχολείται επί χρόνια με  δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων  και  λοιπών φορέων σε τομείς αναφορικά με τα  παιδιά, την νέα γενιά, το πολιτισμό, τα ανθρώπινα  δικαιώματα,την  ισότητα των φύλων ,την τρίτη ηλικία, το περιβάλλον,  την καταπολέμηση  των κοινωνικών ανισοτήτων .Κατοικεί στον Δήμο  Μεταμόρφωσης από το 1974. Είναι έγγαμη και έχει μία κόρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου