24/2/14

Αποκριές 2014: Πρωτοφανής η συμμετοχή του κόσμου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 23 Φεβρουάριου 2014, η μεγάλη αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου Μεταμόρφωσης στην πλατεία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Η γιορταστική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από νωρίς το πρωί με την καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 12 το μεσημέρι, με τη συγκέντρωση των καρναβαλιστών και πλήθος κόσμου στην πλατεία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά δρώμενα από τη λαϊκή αποκριάτικη παράδοση. 

Μικροί και μεγάλοι απήλαυσαν στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, αφήνοντας πίσω προβλήματα και στενοχώριες. 
  
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών « Ο Πύρρος» παρουσίασε τον Ηπειρώτικο Γάμο, η Πολιτιστική Ένωση «Διώνη» χόρεψε το γαιτανάκι, ο Σύλλογος «Θάλασσα και Παράδοση» παρουσίασε τους «Γέρους και Κορρέλες» και η Ένωση Κρητών «Η Μεγαλόνησος» παρουσίασε κρητικές παραστάσεις και χορούς της Κρήτης. Οι χορευτικές ομάδες της Σχολής Μπαλέτου Κατσιγιάννη Γωγώ, Dance Center και Blaze ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους με τους νεανικούς ξέφρενους χορούς και ρυθμούς. 

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκδηλώσεων και ευχαρίστησε τους Συλλόγους, τους συντελεστές και τους δημότες, που με την καλή διάθεση και την εθελοντική προσφορά τους συνέβαλαν στη συλλογική διασκέδαση και τη χαρούμενη ατμόσφαιρα ολόκληρης της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου