24/3/14

Η παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μάγεψε το κοινό της Μεταμόρφωσης


Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε την Πέμπτη, 20 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, τον θρυλικό «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της ΕΛΣ. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Χαρά Κοντοσώρου, Δημοτική Σύμβουλος και Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεταμόρφωσης, η οποία επιμελήθηκε την όλη διοργάνωση.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Διευθυντής της ΕΛΣ κ. Δημήτρης Οικονομοπούλος και ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Γιάννης Τροχόπουλος .

Η νέα αυτή παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» διηγείται την ιστορία του Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι, του βλάσφημου άντρα που οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για τη σκανδαλώδη φήμη του. Ο Ντον Τζοβάννι μοιάζει ένας άνθρωπος χωρίς αισθήματα, χωρίς συμπόνια, χωρίς αίσθηση του δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ενσαρκώνει τις αξίες του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, του ανθρώπου που είναι κύριος του εαυτού του και των επιθυμιών του, που ορίζει τη μοίρα του και δεν στέκεται πλέον με φόβο απέναντι στον Θεό.

Η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη σκιαγραφεί τα περίπλοκα κίνητρα των ηρώων τους οποίους βγάζει από το ροκοκό κάδρο που ορίζει το λιμπρέτο και τους τοποθετεί στη σημερινή εποχή. 


Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Σκηνικά: Βασιλική Παπαδοπούλου
Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου
Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας
Μουσικολογική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος - Μαρία Νεοφυτίδου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)
Ντον Τζοβάννι:Διονύσης Τσαντίνης
Διοικητής/Μαζέττο: Θεόδωρος Μωραΐτης
Ντόννα Άννα: Σοφία Κυανίδου
Ντον Οττάβιο: Νίκος Στεφάνου
Ντόννα Ελβίρα: Γεωργία Ηλιοπούλου
Λεπορέλλο: Χάρης Ανδριανός
Τσερλίνα: Βάσια Ζαχαροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου