10/3/12

"Σαν παλιό σινεμά..."

Με αφορμή την προσφορά στο Δήμο Μεταμόρφωσης της μηχανής προβολής του ιστορικού κινηματογράφου «Ανεμώνα» από την οικογένεια Σταυριανού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, μια εκδήλωση – αφιέρωμα στους τοπικούς κινηματογράφους της πόλης. Το σινεμά “Ανεμώνα” που δεν υπάρχει πια σήμερα, αποτέλεσε για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς για τους νέους της εποχής.
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλάμβανε πλάνα από αγαπημένες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου, της περιόδου 1950-1970 από την “Σωφερίνα” με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Αλέκο Αλεξανδράκη, “Τα κίτρινα γάντια” με τους αξέχαστους ηθοποιούς Νίκο Σταυρίδη και Γιάννη Γκιωνάκη καθώς και από τον “Μπακαλόγατο” με τον μοναδικό Κώστα Χατζηχρήστο. Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από ταινίες του παλιού καλού κινηματογράφου ερμήνευσε η Κλεονίκη Χρυσανθακοπούλου με την συνοδεία της Κωνσταντίνας Βρετού στο πιάνο.
"Στόχος της εκδήλωσης είναι να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι τους παλιούς, κινηματογράφους της πόλης", σχολιάσε ο διοργανωτής της και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Σφυρής.
Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Σταυριανό, ευχαριστώντας θερμά για την σημαντική προσφορά της παλιάς μηχανής, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και ένα πολύτιμο ιστορικό κειμήλιο της κινηματογραφικής ιστορίας της πόλης μας.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Σφυρής και χαιρέτισαν κατά σειρά, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Φώτης Παπαδόπουλος.
Στην εκδήλωση, πλην των ανωτέρω, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Βαγγέλης Γαρούφος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Νάστος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Αλωνιστιώτης, Μαρία Λυμπέρη, Δημήτρης Πεπαρίδης, Ευστράτιος Σαραούδας και Χρήστος Χρυσανθακόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου