26/3/12

Εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου

 Με ιδιαίτερη λαµπρότητα και χωρίς εντάσεις, διαμαρτυρίες και επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεταμόρφωσης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η καθιερωμένη τελετή δοξολογίας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντων των ιερέων των τοπικών ενοριών, όπου παρέστησαν ο Δήµαρχος κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Τζίτζιφας, Αντιδήμαρχοι, Δηµοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου .
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν µε την επιµνηµόσυνη δέηση και δοξολογία και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Αγωνιστών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος της Πόλης, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνισε εμβατήρια και τον Εθνικό Ύμνο.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση που έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης και παραδοσιακούς χορούς στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης.
Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την επιτυχημένη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο και να ευχαριστήσω τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους Συλλόγους για την συμβολή τους καθώς και τους πολίτες για τη συμμετοχή τους. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την ιστορική μνήμη και συνείδηση και να αποφεύγουμε τη σύγχυση όσο και αν είναι δύσκολες οι σημερινές περιστάσεις” δήλωσε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας.




Γραφείο Τύπου
Δήμος Μεταμόρφωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου